-->

  • Situasi Pembelajaran

    KURSUS PERSEDIRIAN MENGUKUT TARIKH YANG SESUAI DENGAN ANDA

    Sekiranya anda ingin mengikuti kursus diatas mengikut waktu anda sendiri, anda boleh mengikuti kursus diatas secara persendirian.

    Yuran kursus persendirian adalah
    RM 500.00, kecuali kursus yang dinyatakan berlainan.

    Peserta kursus persendirian boleh membawa pembantu atau pengiring mengikuti kursus dengan tambahan yuran RM 150.00 bagi setiap peserta yang dibawa bersama.


    CARA MENDAFTAR

    Hubungi kami secara call, whattap atau sms di 019-3203692 dengan memaklumkan nama kursus dan tarikh cadangan.

    Setelah mendapat persetujuan bersama tarikh kursus yang akan diadakan, sila  Bank-in bayaran deposit tempahan kursus RM 100.00 ke :

    Akaun Hong Leong Bank 
    30501009294
    WMK FOOD INDUSTRIES

    SETELAH SELESAI MEMBUAT BAYARAN, SILA KEMUKAKAN BUKTI BAYARAN SECARA WHATTAP  KE NO HP 0193203692 SERTA MENYATAKAN NAMA,ALAMAT,TARIKH KURSUS.


    KURSUS SECARA JARAK JAUH

    Bagi anda yang tidak berkesempatan mengikuti kursus berjadual atau persendirian kerana kekangan masa dan sebagainya, anda masih lagi boleh mengikuti kursus kami secara jarak jauh.

    • Peserta perlu mengadakan peralatan yang sesuai seperti periuk, dapur untuk memasak, penapis kain, mesin blender dan senduk mengikut keperluan kursus yang disertai.
    • Peserta perlu memiliki asas memasak.
    • Peserta perlu menyediakan beberapa bahan seperti gula, buah dan air bertapis mengikut arahan yang akan diberi dalam nota kursus yang akan dihantar.
    • Peserta akan dibekalkan melalui pos bahan-bahan yang diperlukan untuk memproses produk seperti kondisioner makanan, pewarna, pengawal asid, pengawet, botol dan sebagainya.
    • Sessi praktikal dan soal jawab melalui telefon, sms dan whattap.
    • Peserta akan diberi bimbingan selepas kursus dengan terma yang dipersetujui.
    • Yuran kursus sama dengan kursus persendirian sebagaimana diatas dengan tambahan yuran kursus RM 150.00 sebagai caj pengurusan dikenakan
    • Yuran dan caj pengurusan perlu dijelaskan sebelum kursus bermula.
    • Sijil akan dikeluarkan kepada peserta yang berjaya.

    CARA MENDAFTAR

    Hubungi kami secara call, whattap atau sms di 019-3203692 dengan memaklumkan nama kursus .

    Setelah mendapat persetujuan, sila  Bank-in bayaran penuh  ke :


    Akaun Hong Leong Bank 
    30501009294
    WMK FOOD INDUSTRIES

    SETELAH SELESAI MEMBUAT BAYARAN, SILA KEMUKAKAN BUKTI BAYARAN SECARA WHATTAP  KE NO HP 0193203692 SERTA MENYATAKAN NAMA,ALAMAT.



    SENARAI PENUH KURSUS TEKNOLOGI MEMPROSES MAKANAN  DAN MINUMAN YANG BOLEH DIIKUTI SECARA PERSENDIRIAN BESERTA YURAN KURSUS


      KURSUS TEKNOLOGI MEMPROSES MAKANAN  DAN MINUMAN

      BIL

      MODUL PEMBELAJARAN
      YURAN (RM)

      1
      Memproses minuman jus buah
      Memproses minuman buah
      Memproses minuman berperisa
      Memproses kordial buah
      Memproses kordial berperisa
      Memproses minuman herba



      500.00
      2
      Memproses minuman jus dan kordial diet tanpa gula
      (mengguna penganti gula tanpa kalori seperti stevia, sucralose dll)
      Memproses minuman jus dan kordial tanpa masak (dengan air yang telah dirawat sperti air rod an uv).

      500.00
      3
      Memproses minuman soya
      Memproses taufu fah
      Memproses tahu


      500.00
      4
      Memproses sos cili
      Memproses sos tomato
      Memproses cili giling


      500.00
      5
      Memproses jeli cincau keras
      Memproses jeli cincau lembut
      Memproses minuman cincau
      Memproses minuman cincau berperisa bagi stall dan café


      500.00
      6
      Memproses kicap masin
      Memproses kicap manis
      Memproses kicap pedas


      500.00
      7
      Memproses kicap masin diet tanpa gula
      Memproses kicap manis diet tanpa gula
      Memproses kicap pedas diet tanpa gula


      500.00
      8
      Memproses minuman isotonic
      Memproses minuman bervitamin

      1,000.00
      9
      Memproses minuman isotonic diet tanpa gula
      Memproses minuman bervitamin diet tanpa gula

      1,000.00
      10
      Memproses White coffee 3 in 1

      1,000.00
      11
      Memproses Susu kambing instant

      1,000.00
      12
      Memproses minuman coklat pra-campuran 3 dalan 1
      Memproses minuman coklat pra-campuran tanpa gula

      1,000.00
      13
      Memproses minuman teh pra-campuran 3 dalan 1
      Memproses minuman the pra-campuran tanpa gula

      1,000.00
      14
      Memproses minuman jamu
      Memproses minuman herba akar kayu
      Memproses minuman jamu diet tanpa gula

      500.00
      15
      Penyediaan serbuk jeli cincau hitam
      Penyediaan serbuk jeli cincau bewarna


      1,000.00
      16
      Memproses sos lada hitam
      Memproses sos berperisa tiram
      Memproses cuka makan

      500.00
      17
      Memproses minuman teh botol
      Memproses minuman teh botol  berperisa oren
      Memproses minuman teh botol diet tanpa gula

      500.00
      18
      Memproses rempah kari daging
      Memproses rempah kari ikan
      Memproses rempah kurmak

      500.00
      19
      Memproses minuman jus  buah kurma
      Memproses minuman jus buah tin

      500.00
      20
      Penyediaan serbuk minuman jus buah
      Penyediaan serbuk minuman jus herba
      Penyediaan serbuk minuman berkolagen

      500.00
      21
      Memproses jus herba (Ramuan Ajaib Untuk Berbagai Penyakit Kronis) bagi ikhtiar untuk menyembuhkan penyakit jantung, kolestrol dan penyakit lainnya (stroke, darah tinggi,kolestrol tinggi,gout,diabetis,ginjal,osteoporosis,vertigo,obesity,hipetatis,tumot,kanser,   kebas tangan dan kaki,tambah stamina dan asma)

      500.00
      22
      Memproses pes asam pedas
      Memproses pes masak hitam
      Memproses pes mee bandung


      500.00
      23
      Memproses pes char kuey teow
      Memproses pes mee goreng


      500.00
      24
      Memproses pes pelbagai guna
      Memproses pes tomyam
      Memproses pes sambal


      500.00
      25
      Memproses dimsum siomai biasa
      Memproses dimsum siomai kulit lembut
      Memproses dimsum siomai kulit lembut berwarna

      500.00
      26
      Memproses roti canai
      Memproses murtabak
      Memproses murtabak raja (3 lapis)
      Memproses roti canai dan murtabak sejuk beku


      500.00
      27
      Memproses cendol istemewa untuk restoran atau penjaja
      Memproses sirap cendol gula melaka istemewa (berperisa)
      Memproses santan kelapa istemewa (berperisa)


      500.00
      28
      Memasak nasi dagang asli Terengganu
      Memasak gulai ikan tongkol lauk nasi dagang


      500.00
      29
      Memproses rempah nasi mandi
      Memasak nasi arab mandi
      Menyediakan sup dan acar jelatah dan sos


      500.00
      30
      Memproses rempah nasi kabsah
      Memasak nasi arab kabsah


      500.00
      31
      Memasak nasi minyak Terengganu
      Memasak lauk gulai kurmak daging Terengganu (3 jam)
      Menyediakan sambal dan acar


      500.00
      32
      Nasi Ayam Hainan:
      Penyediaan nasi ayam Hainan
      Penyediaan sos
      Penyediaan ayam bakar
      Penyediaan ayam goreng
      Penyediaan brown sos
      Penyediaan salad



      500.00
      33    
      Nasi Kukus:
      Penyediaan nasi kukus
      Penyediaan ayam goreng berempah
      Penyediaan kuah kari
      Penyediaan sambal belacan


      500.00
      34
      Memproses tepung waffle pra-campuran
      Memasak kueh waffle


      500.00
      35
      Memproses tepung takoyaki pra-campuran
      Memasak kueh takoyaki


      500.00
      36
      Memproses sos pencicah
      Memproses sos ikan bakar
      Memproses sos sate


      500.00
      37
      Memproses sos rojak
      Memproses sos ikan percik
      Memproses sos ayam percik


      500.00
      38
      Kursus memproses pizza:
      Penyediaan doh pizza
      Penyediaan base pizza
      Penyediaan sos pizza


      500.00
      39
      Memproses burger daging
      Memproses burger ayam
      Memproses burger daging campuran protein soya (tvp & hvp)
      Memproses burger ayam campuran protein soya (tvp & hvp)

      500.00

      CARA MENDAFTAR KURSUS PERSENDIRIAN

      Hubungi kami secara call, whattap atau sms di 019-3203692 dengan memaklumkan nama kursus dan tarikh cadangan.

      Setelah mendapat persetujuan bersama tarikh kursus yang akan diadakan, sila  Bank-in bayaran deposit tempahan kursus RM 100.00 ke :

      Akaun Hong Leong Bank
      30501009294
      WMK FOOD INDUSTRIES

      Jumlah yuran sebagaimana yang dinyatakan dalam senarai kursus.
      SETELAH SELESAI MEMBUAT BAYARAN, SILA KEMUKAKAN BUKTI  BAYARAN SECARA WHATTAP KE NO HP 0193203692 DENGAN MENYATAKAN NAMA,ALAMAT,TARIKH KURSUS.


      JIKA MEMERLUKAN INFO LANJUT

      CALL/WHATTAP/SMS +60193203692 (HJ WAN)
      +60126375232 (DIN)
      ATAU E-MAIL kursususahawan1@gmail.com

    • 0 Comments:

      Post a Comment

      Powered by Blogger.
      EMAIL

      astapbaru@gmail.com
      wmkfood@gmail.com

      TELEPHONE

      019 320 3692

      MOBILE

      013 938 9712